Κάτια Πετροχείλου

M.A. M.Sc, Ph.D. Κλινικός & Αναπτυξιακός Ψυχολόγος

Η Κάτια Πετροχείλου άρχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε το 1987 με βαθμό άριστα (9,40/10,00) και απήγγειλε τον όρκο των αποφοιτησάντων, ως πρώτη στη σχολή της. Συνέχισε τις σπουδές της στο Columbia University της Νέας Υόρκης, σπουδάζοντας Γενετική/ Αναπτυξιακή Ψυχολογία και πήρε το Master της το 1990 με βαθμό (4.0/4.0). Έλαβε ένα δεύτερο μεταπτυχιακό (M.Sc.) από το Πανεπιστήμιο CSPP/ Berkeley της Καλιφόρνιας στην Κλινική Ψυχολογία το 1994 και συνέχισε για το διδακτορικό της δίπλωμα στον ίδιο τομέα. Τελείωσε το διδακτορικό της το 1998. Έχει επίσης παρακολουθήσει μαθήματα δύο ετών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Mediterranean College της Αθήνας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου, είναι μέλος της Ελληνικής και Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας και έχει λάβει πολλές υποτροφίες και διακρίσεις (Ι.Κ.Υ., Ίδρυμα Υποτροφιών Αλέξανδρος Ωνάσης).

Η κα Πετροχείλου έχει περισσότερο από 30ετή κλινική και ερευνητική εμπειρία και διττή εξειδίκευση τόσο στην κλινική παρέμβαση και την ψυχοπαθολογία ενηλίκων, όσο και στην παρέμβαση στο παιδί και στην οικογένεια. Έχει δει αξιολογητικά και θεραπευτικά μέσα στα χρόνια περισσότερες από 300 οικογένειες και παιδιά και περισσότερους από 1,000 ενήλικες με διάφορα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η κα Πετροχείλου έχει σημαντική διδακτική, ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία. Στην Αμερική δίδαξε μεταπτυχιακούς φοιτητές ψυχολογίας στα μαθήματα της Στατιστικής και της Αξιολόγησης. Στην Ελλάδα δίδαξε πολλαπλά αντικείμενα σε ευρωπαϊκά προγράμματα, στο Ανοιχτό Παν/μιο, και, αργότερα, σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες. Έχει λάβει μέρος σε περισσότερα από 10 ερευνητικά προγράμματα και έχει πέντε δημοσιεύσεις. Διετέλεσε Επιστημονική Διευθύντρια και Διευθύντρια Έρευνας & Ανάπτυξης της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για 10 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια διατελεί Υπεύθυνη των προγραμμάτων ψυχολογικής υγείας και υποστήριξης στον Όμιλο ΟΤΕ, σχεδιάζοντας υπηρεσίες πρόληψης και παροχής υπηρεσιών για το προσωπικό του.

Restart Life

Ξεκίνα Τώρα